Internetistä löydettyä: Adam Buxton’s BUG

Posted: 14.8.2012 in Internetistä löydettyä
Avainsanat:, , ,

Adam Buxton. Kukaan tutuistani ei ole koskaan kuullut hänestä. Olen tutustuttanut monet häneen ja hänen eri projekteihinsa, mutta toistaiseksi vain paria sketsiä lukuun ottamatta hän on edelleen jäänyt varsin vähälle huomiolle. Itsehän olen fanittanut Adamia pikkusiskoni kanssa jo vuosia BBC 6Musicin (nyt jo pari vuotta tauolla olleen) radio-ohjelman Adam & Joe vuoksi. Kerrassaan riemastuttava Adam & Joe on todennäköisesti jonain toisena päivänä blogikirjoitukseni aihe, kenties ohjelman mahdollisen paluun tullessa ajankohtaiseksi. Nyt kuitenkin keskityn herra Buxtoniin sekä hänen uuteen televisio-ohjelmaan BUG.

Adam Buxton, tuttavallisemmin kreivi Buckules, on veikeä setä. Sitä ennen hän oli veikeä poju telkkarissa, vetäen häslinkishowta The Adam & Joe Show (1996) yhdessä nyttemmin käsikirjoittaja/ohjaajana kunnostautuneen bestiksensä Joe Cornishin kanssa.

Duo Adam & Joe siirtyi televisiosta radioon neljän kauden jälkeen, ja on kerännyt faneja ympäri maailmaa digitaalisen radion kuuntelijakollektiivista. Adam & Joe Podcast oli minulle pitkään viikon kohokohta vuodesta 2008 eteenpäin aina ohjelman päättymiseen asti. Joe oli minulle aina se hienostuneempi, korrektimpi tyyppi, kun taas Adam alitti riman juttujensa huonoudella, kovalla äänellä ja ilmiöillä, kuten Boggins (ohjelmassa vieraillut kuvottava koira). Joe oli myös taidokkaampi musiikin tekijä kaksikon Song Wars -lauluntekokilpailuissa. Silti oma suosikkini oli ja on edelleen Adam.

Koettuaan hervottoman määrän takaiskuja viihteen saralla oman televisiosarjan hylkäämisestä lähtien, Adam on nyt saanut oman ohjelmansa Sky Atlanticilla. Alunperin kiertävänä yleisötapahtumana alkanut BUG on käytännössä Adamin juontama ohjelma, jossa hän käy läpi YouTubesta vaihtoehtokulttuurin musiikkivideoita ja lukee niiden kommentteja. Kuulostaako tylsältä idealta? Haastan katsomaan yhden jakson nauramatta. Adamin tyyli sopii loistavasti tähän tehtävään. Hän keksii mahtavat persoonat jokaiselle kirjoitustaidottomalle tai ääritosikolle kommentoijalle. Ohjelma yhdistää elementtejä stand upista oikeassa elämässä netistä löytyvien videoiden oikeisiin kommentteihin, minkä lisäksi nähdään ja kuullaan talk show-tyyppisiä pikkusketsejä, omatekoisia musiikkivideoita tai muuta jännää. Teknofiilin tapoihin sopien Adam myös hallinnoi koko ohjelmaa läppäriltään, mikä on vain mainiota.

Alla olevassa videossa Adam selittää tarkemmin ohjelmasta:

Harmillisesti ohjelmaa ei saa kovin helposti katsottua Suomesta. YouTube on kuitenkin pullollaan mainioita pätkiä ohjelmasta, ja uskoisin, että jossain vaiheessa kokonaisia jaksojakin nähdään ainakin tuubista käsin. Tutustu, naura, nauti ja hurahda Adamin, tuon pienen karvaisen miehen oudon pään luomaan maailmaan.

Tästä pääset katsomaan BUGin livekiertueesta koottua soittolistaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s