Ylösseisontaa 35: Billy Connolly – Was It Something I Said?

Posted: 20.3.2012 in Stand up
Avainsanat:,

Jo 1970-luvulla stand up koomikon uransa aloittanut Billy Connolly on ehtinyt tulla minulle tutuksi joistain elokuva- ja tv-rooleistaan, mutta hänen ylösseisontaansa en ollut vielä ehtinyt tutustua. Was It Something I Said? on Australian Adelaidessa kuvattu vuoden 2007 taltiointi, ja on käytännössä ensimmäinen koskaan näkemäni Connollyn setti.

Jo alussa vastaan tulee kielikynnys – Connollyn ymmärtäminen vaatii skottilaiseen aksenttiin tottuneen korvan. Billyn aksentti lienee kaikista kuulemistani skottiaksenteista stereotyyppisin, ja tämä on osa ”hänen juttuaan”. Hänen äänensä on hyvin käheä ja ulosantinsa hivenen epäselvä Jimmy Carrin kaltaisiin, kirjakielellä itseään ilmaiseviin koomikkoihin verrattuna. Parin minuutin totuttelun jälkeen sain kuitenkin kiinni puhetyylistä.

DVD tuntui ihan hillittömän pitkältä. Liki kahteen tuntiin mahtuu paljon paasausta ja valitusta. Pitkätkin keikat voivat toki olla viihdyttäviä ja hauskoja, mutta tämän kohdalla junnataan paikallaan aivan turhan paljon. Myös moni aihe tuntuu läpi kolutulta ja siksi vähemmän hauskalta. Muun muassa navigaattoreista olen kuullut liki samat jorinat muutaman niin suomalaisen kuin ulkomaalaisenkin koomikon suusta. Connolly on kuitenkin loistava tarinankertoja, ja hänen huvittuneisuus tarttuu yleisöön todella helposti. Siksi moni vähemmänkin hauska juttu toimii. Keikan paras osa on sen loppupuolella kuultava tilitys Most Haunted-sarjasta ja Tarot-korteista.

Keikka jätti nauravaiseen suuhuni positiivisen maun, vaikka sisällöltään se olikin aika tasapaksu ja neutraali. Aion vielä katsoa muutaman pätkän ennen lopullisen mielipiteeni muodostamista, sillä pidän todella Connollyn persoonasta ja lavakarismasta. Yhden keikan perusteella ei kuitenkaan vielä viitsi tuomita koko koomikon uraa.

kommenttia
  1. […] Ylösseisontaa 35: Billy Connolly – Was It Something I Said […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s