Ylösseisontaa 34: Stephen Merchant – Hello, Ladies… LIVE

Posted: 29.2.2012 in Stand up
Avainsanat:,

Ricky Gervaisin pitkäaikainen käsikirjoittajapari Stephen Merchant teki paluun stand upiin vuosien jälkeen, ja ensimmäistä kertaa suuremmassa, Englannin kattavassa mittakaavassa. Hello, Ladies… esittelee hömelön hujopin siihen mennessä parhaat läpät. Harmi kyllä, niiden taso vaihtelee.

Merchantin ensimmäinen stand up-DVD voi ensisilmäyksellä vaikuttaa yritykseltä matkustaa Gervaisin siivellä. Merchant on tietoinen tästä, ja ensimmäiset muutamat gagit käsittelevätkin tätä suhdetta. Tämän ”mitä Ricky edellä, sitä Stephen perässä” -ennakkoasetelman varjossa on toki hyvin hankala asema lähteä tarjoamaan uutta kokemusta yleisölle, joka on todennäköisesti jo nähnyt Rickyn stand upia. Pahoittelen siis jo etukäteen, kun vertaan kaksikkoa toisiinsa.

Stephenin show alkaa hyvin, mutta pian taso laskee. Lavapersoonana Merchant nojaa itsensä mollaamiseen, mistä en tyylinä ole koskaan niin paljoa pitänyt. Hänen epäonnensa naisten kanssa ja siitä juontuva säälittävyys ei sovi ollenkaan siihen toiseen rooliin, jota hän yrittää vetää eli menestynyt TV-tähti. Tämä suhde on vinossa, ja se vaikuttaa koko esitykseen.

Parhaat jutut ovat täysin irrallisia näistä rooleista. Esimerkiksi hää-aiheinen pätkä on varsin hauska ehkä juuri siksi, että sen voisi esittää kuka tahansa. Esiintyjänä Stephen on mainio, sanavalmis ja tarpeeksi nokkava. Hän osaa hyödyntää kaksimetristä kehoaan tuoden mieleen jopa John Cleesen. Shown päättävä teatterimainen esitys ei ole niinkään stand upia, mutta siinä hän on mielestäni eniten kotonaan. Kokonaisuutena keikasta jää hyvä mieli, mutta yleisön kannalta altavastaajan asemasta lähtevän materiaalin pitäisi aina olla timantinkovaa. Tällä DVD:llä on vielä turhan paljon huteja.

Merchant ja Gervais ovat tehneet paljon loistavaa TV-viihdettä yhdessä, ja he ovat vaikuttaneet minuun paljon juuri yhteisillä projekteillaan. Sen vuoksi tämän parivaljakon vertailematta jättäminen on minulle mahdotonta. Ricky Gervais oli tähän mennessä julkaissut neljä stand up-DVD:tä, minkä vuoksi minulla oli suhteettoman korkeat odotukset Merchantin debyyttiä kohtaan. Halusin todella pitää tästä keikasta enemmän, mutta tällä kertaa joudun sanomaan: ”Ricky on parempi.”.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=QkiCXlx_sYQ]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s