Juoponnappisilmä 17 – Eddie Izzard (Glorious)

Posted: 26.3.2011 in Eddie Izzard, Stand up
Avainsanat:,

Izzard-kuun kolmas DVD Glorious on kuvattu Lontoon Hammersmith Apollossa vuonna 1997. Se on myös yksi pidemmistä keikoista, kestoltaan tunti ja kolme varttia. Se alkaa toimintaelokuva-trailerista, joka parodioi nokkelasti perinteisen leffatrailerin rakennetta onelinereideen (”I wanna live ’til I die”), dramaattisine lähikuvineen ja tappeluklippeineen. Itse keikka alkaa jälleen varsin mahtipontisesti valoshown Eddien astellessa lavalle valoshown saattelemana.

Alussa puhutaan alusta, partarikkaan kristinuskon näkökulmasta. Absurdiusmittari on jälleen varsin korkeissa lukemissa, kun James Masonin äänen omaavan Jumalan herättää sängystä maailman luomiseen jostain syystä edelliseltä keikalta tuttu Eddie Izzardin vanha klarinetinopettaja, joka sattuu myös olemaan Hänen äitinsä. Pian Sean Conneryn esittämä Nooa rakentaa arkin sijaan pikavenettä. Eddie Izzardin arkkitarina tekee monta samaa huomiota, mitä viime vuoden lopulla ilmestynyt Ricky Gervaisin Science, mutta on eheämpi ja jutuissa on vähemmän ilmaa. Arkista poiketaan perimmäisten hyvä versus paha -tematiikan pohtimiseen eläinten keskuudessa.

Seuraavaksi kuolemaa vältetään hyppimällä ruutua ja hyppynarua, minkä jälkeen saadaan kuulla eläinten täyttämisestä sekä ampiaisfarmeista, ja niin edelleen. Kuten on totuttua, materiaali on loistavasti harjoiteltua ja esitettyä, ja jutut soljuvat toisiinsa varsin sulavasti. Suosikkikohtani ovat Akilleen kantapää sekä encorena kuultu Harmageddon-kuvaus. Muita loistavia pätkiä ovat kaikki imureihin ja ruohonleikkureihin liittyvä, sekä lentokoneiden turvaohjeistus.

Tästä keikasta minulla on varsin vähän sanottavaa, sillä olen sanonut jo jokseenkin kaiken Eddien esiintymismaneereista ja materiaalin tyylistä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että keikka olisi tylsä, päinvastoin; Eddien delivery ja juttujen taso ylittää ehdottomasti ensimmäisen keikka-DVD:n Unrepeatablen, mutta jää eittämättä Definite Articlen sekä Dress To Killin varjoon. Voi hyvin olla, että pidän keikasta vielä enemmän myöhemmin, paremmalla ajalla katsottuna. DVD:n lisäominaisuuksista mainittakoon mainio ”dokumentti” Lust for Glorious, jossa kuvataan Eddien maailman valloitusta.

Viikon Izzard-sitaatti:  ”I like my coffee like I like my women: In a plastic cup.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s